Δελτίο τύπου “Ενα αφιέρωμα στην ποίηση”

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση που συνδιοργάνωσε το 1ο και 2ο ΓΕΛ Βριλησσίων με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου μας, την Παρασκευή 5 Απριλίου 2024. Εκδήλωση αφιερωμένη στην ερωτική ποίηση, στους νέους τους «ερωτοφωτόσχιστους» όπως λέει ο ποιητής Ελύτης, που διαθέτουν όνειρο, συναίσθημα, φαντασία. Μια εκδήλωση με στόχο την όσμωση των δύο κοινοτήτων που με όχημα την τέχνη μας ταξίδεψαν σε πολυχρωμα μονοπάτια.
Οι νέοι μαθητές και οι νέες μαθήτριες των Λυκείων της πόλης μας, με την βοήθεια των εκπαιδευτικών τους, ένωσαν τις φωνές τους με τις φωνές των ποιητών και παρουσίασαν μία άρτια παράσταση με λυρισμό και συναίσθημα. Νέοι και νέες με ορμή, ταλέντο, πηγαία έκφραση, δημιουργικότητα και φαντασία χάρισαν στην τοπική μας κοινωνία μια πολύ όμορφη ποιητική εμπειρία. Αφήγηση, θέατρο, χορός, μουσική και τραγούδι πλημμύρισαν την αίθουσα «Μουσών» του Πνευματικού Κέντρου Βριλησσίων και μας γέμισαν με ελπίδα για έναν κόσμο πιο αισιόδοξο, πιο ελπιδοφόρο με περισσότερη τέχνη και πολιτισμό.
Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Δήμαρχος της πόλης μας κ. Ιωάννης Πισιμίσης, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς κ. Χρήστος Γούναρης, η Διευθύντρια του 1ου ΓΕΛ Βριλησσίων Μελπομένη Κυζερίδη κι η Διευθύντρια του 2ου ΓΕΛ Βριλησσίων Τηλιγάδα Ευμορφία.
Την προσπάθεια πλαισίωσαν με ιδιαίτερη θέρμη η εκπαιδευτική κοινότητα των δύο σχολείων και τίμησαν με την παρουσία τους: ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Διοίκησης και τ. Διευθυντής του 2ου ΓΕΛ Βριλησσίων κ. Αναστάσιος Χρηστάκης, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Αναστάσιος Δημητρίου, η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Πολιτιστικών Υποδομών κα Αικατερίνη Βουτσαδάκη, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Σταματελόπουλος Νικήτας, κα Χατζάρα Σοφία και κα Κυρίτση Ιωάννα, γονείς, εκπαιδευτικοί, μαθητές και μαθήτριες και των δύο σχολείων.
Ευχαριστουμε θερμά τη Δημοτική αρχή για τη στήριξη αυτής της προσπάθειας, την ενεργή παρουσία και την πολύπλευρη συμπαράσταση στο έργο του σχολείου. Ευχαριστούμε το προσωπικό του Δήμου για την πρόθυμη συνεργασία σε ό,τι χρειάστηκε. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στους γονείς που μας τίμησαν με την παρουσία τους και στα παιδιά των δυο σχολείων που παρακολούθησαν με ενδιαφέρον την εκδήλωση. Ιδιαιτέρα ευχαριστούμε και συγχαίρουμε τα παιδιά που μας συγκλόνισαν με την παράστασή τους και μας μετέφεραν συναισθήματα και πολιτισμό, αλλά και τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς που συνεργάστηκαν για την εκδήλωση-αφιέρωμα στην ποίηση από το 1ο ΓΕΛ Βριλησσίων τους: Κυζερίδη Μ., Δ/ντρια του σχολείου, MSc Ωκενογραφίας, MSc Γεωπληροφορικής.
Παπαδοπούλου Ειρήνη, Υπεύθυνη / συντονίστρια εκδήλωσης – Φιλόλογος.
Γκάτζιος Γ., Μουσική επιμέλεια – Χημικός.
Δεληγιάννη Π., Υποδιευθύντρια – Φιλόλογος.
Φιλόλογοι: Αφεντούλη Γ., Γκούνης Σ., Φιλοπούλου Δ., Χαλβατζή Δ.
Αγγλικής Φιλολογίας: Παπαδημακοπούλου Μ., Γκελντή Α.
Γαλλικής Φιλολογίας: Λάππα Ευ.
Θεολόγος: Καπελέρη Α.
και από το 2ο ΓΕΛ Βριλησσίων τους: Τηλιγάδα Ευ., Δ/ντρια του Σχολείου – Φιλόλογος.
Παπαδιαμάντης Δ., Υπεύθυνος / συντονιστής εκδήλωσης – Φιλόλογος.
Πανοπούλου Φ., Υπεύθυνη Μουσικής Ομάδας – Φιλόλογος.
Θωμάς Ν. , Καθηγητής Φυσικής Αγωγής.
Φιλόλογοι: Καβακλή Αικ., Βολίκα Σ., Καραθανάση Β., Κωσταγιάννη Μ.,
Αλεξανδράκη Ειρ., Χρηστάκη Μ., Μοϊάνος Μ.